Reacties

Groepscursus POLITIE, 2018

Enkele reacties:

- Gezellige lessen

- Goede feedback op de persoon

- Altijd op tijd

- Goede structuur, goede opbouw

- Afwisselend

- Duidelijke uitleg

- Overzichtelijk lesmateriaal

- Leuke lesstof

 

Workshop Papiamento, Nationale Bibliotheek van Aruba, 2018

 

 

 

Gregor is een fantastische leraar Papiamento die er alles zal aan doen om je te helpen het Papiamento snel onder de knie te krijgen.  Of het nu gaat om grammatica, Bocabulario of uitspraak van het Papiamento... hij heeft de methodiek om het je aan te leren.  Zijn eindeloos geduld om te herhalen,opnieuw te proberen is bewonderenswaardig. Gregor maakt ook altijd tijd om tussendoor iets over de Arubaanse cultuur en gewoonten te vertellen. Dit geeft toch een betere kijk op de Arubaanse samenleving. Ik heb blokken van 2uur les genomen, die 2 uren zijn zo voorbij. Zijn manier van lesgeven geeft je zin om graag naar de les te komen.

Jammer genoeg vertrekt Gregor eind deze maand terug naar Nederland, maar hij geeft ook les via Skype. Dit is iets waar ik later graag gebruik van wil maken.

Gregor bij deze, nogmaals dank om mij de kans te geven je vaderstaal aan te leren. Het gaat je goed,

Groetjes,
Mohamed El Oualkadi
Cursist Papiamento, Aruba 17/12/2018

 

Hopi bon, we hebben leuk les gehad en de cursus was leerzaam. We hadden les in de avond en kregen een lekker glaasje wijn.

Ginny & Zefanja

Aruba, 2018

 

 

 

 

We hebben bij Gregor Dijkhoff van www.papiamentocursus.nl een erg goede cursus Papiaments gehad. De belangrijkste onderdelen komen goed aan bod zoals de grammatica en de zinsopbouw.    Maar ook is tijdens de lessen de cultuur van de Caribische Eilanden besproken wat een goed beeld weergeeft van de gebruiken op deze eilanden. De cursus omvat veel oefeningen en met name de onderlinge conversaties zijn ergpraktisch. Gregor begrijpt en spreekt de taal erg goed en we hebben naast de inhoud ook veel plezier gehad. Locatie in Olst is prima te bereiken en er is een goede verzorging met o.a. de traditionele pastechi met kip of kaas (in Nederlands: pasteitjes).  

Mvg
Albert en Marianne, zomer 2017

 

 

Kristel, zomer 2017

 

Les Papiaments aan leerlingen van groep 5 en 6 op een basisschool in Olst, 2017

 

 

 

RECENSIE

Gedurende 6 maanden heb ik wekelijks privéles Papiaments gehad van Gregor. In die tijd heb ik hem leren kennen als een kundig en geduldig docent die let op de details en die je op een vriendelijke en opbouwende wijze corrigeert. Hij legt de uitspraken en de grammatica helder uit, indien gewenst ook voor de overige bestaande dialecten.

Naast de theorie uit het boek, wordt ook de cultuur behandeld. Soms is het nationale geschiedenis, soms gaat het over de lokale gebruiken, en soms vertelt hij ook over zijn eigen persoonlijke ervaringen. Dit totaalplaatje stimuleert je om nét dat stapje méér te willen zetten, en de taal écht goed te willen beheersen.

Ik ga regelmatig naar Curaçao en ondanks dat ik nog lang niet alles weet (het boek is nog niet uit), ik kan me aardig redden als ik op het eiland ben. Hoewel het soms wel een uitdaging is om de Curaçaoënaars Papiaments te laten spreken tegen een blanke (makamba). Er wordt zeker leuk en positief gereageerd als je hen in hun eigen taal aanspreekt.

Helaas moest ik wegens privéomstandigheden stoppen, maar óóit zal ik de lessen weer oppakken en dan zal ik zeker teruggaan naar Gregor!

Bianca Bruggink, Juli 2016

 

 

RECENSIE

Ter voorbereiding van een werkervaring op Bonaire heb ik de cursus Papiaments gevolgd bij Dijkhoff Papiamento cursussen. Gregor is een enthousiaste en toegankelijke leraar, waarbij iemand snel op zijn gemak is. Je stelt gemakkelijk vragen aan hem en hij geeft altijd geduldig een antwoord. Zelfs als hij vaker hetzelfde uit moest leggen.
De lessen past hij gemakkelijk aan op de snelheid waarmee iemand de taal oppakt. Het was een plezier om de lessen te volgen. Daarnaast is Gregor flexibel, wat ik erg fijn vond gezien mijn eigen drukke agenda. Ik zou deze cursus bij Gregor zeker aanbevelen!

Groetjes Judith

Juni 2016

 

 

RECENSIE

Aangezien ik vooral zakelijk regelmatig de eilanden van de voormalige Nederlandse Antillen bezoek, vond ik het belangrijk om, vanuit respect, enige kennis te hebben van het Papiamento. Gregor heeft op mijn verzoek dan ook een passend programma gemaakt dat ik via Skype gevolgd heb. De lessen waren interactief en Gregor heeft altijd rekening gehouden met het doel van mijn lessen en de noodzaak tot herhaling. De sfeer tijdens de lessen was gemoedelijk maar toch doelgericht. Ook gingen de lessen verder dan alleen maar uitspraak en grammatica maar spraken we ook over de politiek op de eilanden en recente gebeurtenissen. Te merken is dat Gregor onderwijservaring heeft en zijn gevoel voor didactiek.

Met vriendelijke groet / with kind regards,

Drs. Erik Jansen 
Directeur Mental Health Caribbean

6 Juni 2017

 

 

RECENSIE

Ik heb een aantal lessen Papiaments gevolgd bij Dijkhoff Papiamento Cursussen. Vooraf de verwachtingen besproken en Gregor is qua agenda erg flexibel en past zich aan naar de wensen van de cursist. Ik heb zowel op locatie als via Skype les gehad. Prettig is dat Gregor met name vanuit de spreekvaardigheid werkt, zodat het praktisch toepasbaar is. Gregor heeft de tijd, neemt de tijd en herhaalt daar waar nodig, aangepast op het niveau van de cursist. Een wijze die ik als zeer prettig heb ervaren. Als je op zoek bent naar een goede papiamentocursus, kan ik Dijkhoff zeker aanraden!

Groeten Jelmer

Jelmer, Juni 2016

 

 

RECENSIE

Ter voorbereiding voor onze emigratie naar Curaçao hebben wij een beginners cursus Papiaments gevolgd. Het ging ons voornamelijk om de uitspraken dat we besloten hebben om les te nemen. Je kunt veel uit een boekje halen maar zoals wij hebben geleerd, is de uitspraak toch wel een kunst op zich. Gregor geeft op een rustige, fijne manier les in een tempo die het beste bij je past zodat je ook echt de tijd hebt om het goed te leren. En behalve dat we nu redelijk een woordje Papiaments spreken hebben we voornamelijk veel plezier gehad.

Mashá danki, Gregor!!

Ayó, Frank en Irene Feenstra

 

 

 

Ans en GerardHallo Gregor, met plezier kijken wij terug op de cursus, die we hebben gevolgd. Samen met onze dochter en schoonzoon (Irene en Frank) hebben wij de cursus afwisselend bij hen en bij ons thuis gevolgd. Heerlijk relaxed, eerst samen eten (natuurlijk veel Antilliaans) en daarna aan de slag, waarbij we op een prettige manier veel geleerd hebben. Tijdens deze lessen hebben we veel gelachen, bijvoorbeeld als de uitspraak niet correct was, of als we iets verkeerd hadden vertaald. Het was een geweldig leuke ervaring; we zullen deze cursus zeker aanbevelen voor nieuwe cursisten. Nogmaals bedankt voor de prettige samenwerking, en succes gewenst voor de toekomst.

Groeten van Ans en Gerard.

 

 

 

RECENSIE
Gregor is een toegankelijke leraar. De sfeer tijdens de lessen is gastvrij en gemoedelijk. Gregor is geduldig en graag bereid iets nog een keer uit te leggen als het niet duidelijk is. Hij let goed op uitspraak en corrigeert waar nodig. De lesopbouw Un pa Un is erg goed qua opbouw. In deze lessen komen alle essentiële basisonderwerpen naar voren. Ik ervaar de lessen van Gregor als plezierig en van goeie kwaliteit.

Marcel

Papiamento un pa un

Papiamento voor beginners.

Eenvoudige grammatica en veel conversatie-oefeningen!

Lees meer over de boeken bij cursusmateriaal
 

Fotoboek

, ,

 

Papiaments leren middels privélessen op afstand via Skype!

Lees er meer over bij cursusinformatie